`Море ѓавол`: риболов животниот циклус на длабоко морето рибар

Риболов риболов - карактеристики на изгледРиба "море карактеристики" или научно европски риболов е претставник на семејството на rodsters. Повеќето членови на ова семејство живеат во големи длабочини, каде што немаат природни непријатели, што ја прави оваа риба еден од претставниците на круната на синџирот на исхрана во својот мал екосистем. Нејзиното име е дадено на овој претставник поради исклучително специфичниот изглед и општата агресивна линија на однесување во флората.

Изглед

Појавата на "морска линија" е значително различна од другите претставници на класата на светли риби, на кои му припаѓа ова животно. Во принцип, можно е да се издвојат неколку заеднички карактеристики кои се карактеристични за секој риболов:

  • голема и силна уста, исполнета со остри заби за да ги раскине скалите;
  • кратко тело;
  • присуство на флуоресцентен процес на главата;
  • игли во облик на перки.

Риба риболовец живее длабокоИмето на "морските карактеристики" на оваа риба било дадено поради општ заканувачки впечаток. На руски најблискиот идиом е "ужасен како пекол".

Вкупната должина на рибата е околу 1,5-2 метри, тежина - до 57 килограми. Телото е голи, покриени со процеси на кожата, во близина на устата постојат неколку слоеви на кожата кои се движат кога животното се движи. Тело црно, кафеава, ретко белузлаво. Овој изглед му дава "морска линија" одлична маска. Суштеството е речиси невидливо во дебелите грмушки на алги и на магливото дно.

Флуоресцентен процес на риболовците

Нивното име го добиле риболовците поради присуството на флуоресцентен процес на главата. Ова тело зазема исклучително важно место во механизмот на витална активност, бидејќи служи како мамка за храна. Користење на додаток поединецот повикува на себе мали риби, а потоа ја јаде. Од далеку, "морето карактеристики" е како еден вид на рибар. Во природното живеалиште, риболовот е речиси невидлив, а процесот на главата служи како единствен извор на светлина и видлива точка.

Директно "риболовот" на самата глава е првиот зрак на грбната перка, деформиран и модифициран. Должината на овој процес, исто така позната како болест, е до 25% од должината на телото на "ѓаволот". Сместување на главата му овозможува да успешно лови, привлече со помош на илузија на плен директно до устата. Длабоко морето рибар е класа на риби на риба, но има малку заедничко со другите претставници на овој вид.

Хабитат

Длабоките риболовници имаат флуоресцентен процесЖивеалиштето на "морската линија" е длабока вода, каде што оваа риба практично нема природни непријатели, поради што популацијата на риболовците е доста голема. На длабока вода речиси не постои изобилна храна, поради што овие риби се адаптирани, со растечки флуоресцентен орган. Главната компонента на соодносот на животното е малата риба и ракови. Волуметриската уста овозможува да го голтне пленот, што е многу поголемо од самиот "ѓавол".Длабоко морето рибарник може да лови со заседа, чекајќи го плен на дното. Моќните пекторални перки, проширени на крајот, му овозможуваат на риболов лесно да се движите на дното, и општото засенчување на живеалиштето обезбедува невидливост за другите риби. Просечната длабочина на живеење на "морската линија" изнесува 300-350 метри, некои претставници на семејството живеат на длабочина од 550 метри.

Пирсингот на Deepwater е широко распространет во Атлантскиот Океан, од брегот на Исланд до Гвинејското Море. Некои риболовци биле пронајдени на територијата на водното подрачје на Црното Море. Во принцип, ова животно претпочита кул, длабоки води.

Начин на живот и репродукција

Риболовот го поминува најголемиот дел од својот живот во потрага по храна, лов или лежење на дното на калливиот дно. Рибите дури можат да скокаат на својот плен поради силни пекторални перки. Овие еден риба и трошат поголемиот дел од времето надвор од заедницата на вашиот партнер или не. Кога плодноста достигнува точка на мрестење во областа на Британските Острови или Пиринејскиот Полуостров, пролет и зима, соодветно. Стартува се случува на максимална длабочина, понекогаш достигнува 2000 метри.

Интеракција со човекот

Риба риболов, прекарен во општеството "риба со фенерче", е исклучително вреден предмет на рибарската индустрија. Нејзиното бескорисно месо е ценето во неколку светски кујни, главно во Франција, каде што на "морето цртичка" се служи со бело вино како исклучително престижно и статусно јадење. Во 2005-2014 година нивото на комерцијален риболов на "морската линија" достигна максимален обем. Рекордниот број на производство на paws беше 33.2 илјади тони. Риболовот се одвива низ дното, со што се зафаќа поголемиот дел од лицата закопани во тинејџерот. Лидерите во риболов се Обединетото Кралство и Франција.

Неговата примена беше пронајдена во такви индустрии:

  • генетика - научниците се обидуваат да синтетизираат флуоресцентна супстанца произведена од бактерии;
  • индустрија - исклучително вредно рибарско месо;
  • иштиологија - риболовецот е круната на синџирот на исхрана во неговиот екосистем.

Според гурманите, месото од "морската линија" е доста тешко, но безболно и многу хранливо.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Каков вид на риба е бела риба: опис и карактеристики на фаќањеКаков вид на риба е бела риба: опис и карактеристики на фаќање
Фамилија на салмонида: листа на видови рибиФамилија на салмонида: листа на видови риби
Риболов во регионот Калининград денесРиболов во регионот Калининград денес
Риби од фамилијата треска: карактеристики, видови, живеалиштеРиби од фамилијата треска: карактеристики, видови, живеалиште
Риболов во Приморската територија: видови риби кои живеат во ПриморјеРиболов во Приморската територија: видови риби кои живеат во Приморје
Морски видови на риба: опис и карактеристикиМорски видови на риба: опис и карактеристики
Чилеански морски бас или обичен ловорЧилеански морски бас или обичен ловор
Море бас: корисни својства на риба, опции за готвењеМоре бас: корисни својства на риба, опции за готвење
Риба скуша отколку што се разликува од скушаРиба скуша отколку што се разликува од скуша
Бодликава ајкула Katran: опис, хранаБодликава ајкула Katran: опис, храна
» » `Море ѓавол`: риболов животниот циклус на длабоко морето рибар
© 2022 AjLota.com