Неколку начини да се пресмета: како да се замисли една девојка 100 проценти

Начини да се пресмета како да се замисли девојкаДали сакате да знаете како да замислите девојка? За многу парови, ова прашање е многу важно. Кој пол ќе биде идно дете, е од големо значење во семејствата каде што веќе има едно или повеќе момчиња, а желбата да се има девојка не е намалена.

Ви го упатуваме вниманието на неколку методи кои можат да ја доближат оваа можност.

Информации за зачнувањето

Жена

Како да забремете девојкаЕдна жена има матка и два јајника. Кога се произведува естроген, женскиот сексуален хормон, јајцето расте.

Ова месечно движење на јајце започнува од јајниците, во медицината овој момент се нарекува овулација, продолжува по фалопиевите туби и завршува во матката празнина.

Има случаи кога јајниците не одвојуваат ниту едно, туку две, три или повеќе јајца, во такви ситуации сите се оплодуваат со сперматозоиди. Значи има близнаци и тројки, според бројот на оплодени јајца. Кога оплодената клетка се дели на две, роден е пар близнаци.

Стандардниот месечен циклус се смета за 28 дена, се разбира, можете да додадете или да одземете два дена безбедно. Алокацијата на протокот на крв трае пет дена, меѓутоа, најзастапен е секогаш првиот ден на испуштање.

Овулацијата се јавува четиринаесет дена пред почетокот на испуштањето. Тоа се определува со базалната температура на телото, која се зголемува за 0,5-1 степени, со почетокот на движењето на јајцето. Честопати ова е придружено со тензија на долниот дел на стомакот.

Машки

Главната одговорност за полот на идното дете е на товар на мажите. Впрочем, само тие имаат сет на хромозоми, неопходни за ова.

Машките сперматозоиди се чуваат во јајниците, спакувани во скротумот. Температурата на складирање е под вообичаената температура од 33 ° C, но постојана. Машкиот организам го лачи тестостеронот, тоа е хормон кој е одговорен за развојот и акумулацијата на сперматозоидите. Во времето на ејакулација, телото ослободува околу 3,5 грама сперма, која содржи повеќе од триста илјади сперматозоиди.

Концепција

Информации за концептот на дететоЗа концепција, една сперма и јајце се потребни. Јајце клетка носи хромозомот два, но и X, сперма содржи сет: X и Y. Во хромозоми оплодување машки се поврзани со жените, постои се логирате. Се добиваат две можни варијанти на комбинација на хромозоми:

 1. XX - оваа комбинација дава можност да се роди девојче.
 2. X Y - со оваа комбинација ќе се роди момче.

Дури и надворешните хромозоми на X и Y се различни. Овалната глава и животната сила се хромозомот Х. Тие живеат подолго, но бројот на Х хромозоми е поголем од Х.

Y хромозом - кружна глава, кревка структура, голема брзина на движење и краток животен век.

Моментот на зачнување се смета за поврзување на сперматозоидите и јајцето. Како резултат: унифицираното јајце започнува да се дели и формира зиготи, па така фетусот почнува да се развива.

Концепција на девојката за овулација

Како да се пресмета раѓањето на девојкаНеопходно е да се земе во предвид почетокот на овулацијата, движењето на сперматозоидите и времетраењето на нивниот живот. Веќе стана јасно дека машките хромозоми на Y се пргав, но брзо ги губат. Живеат 24 часа по ерупцијата. Женски напротив, бавно, но можат да живеат неколку дена во вагиналната празнина.

Сексуалниот однос, извршен на денот на овулацијата, ќе ја зголеми веројатноста за појава на момче.

За да се зголеми можноста за раѓање на девојка, мора да има секс еден ден пред можната овулација.

Точниот датум на овулација не е тешко да се пресмета, целиот циклус е поделен на половина. Пример: циклус од 28 дена, половина - 14 дена пред почетокот на испуштањето. Ова е за референца, а точниот датум треба да се постави со мерење на базалната температура. Направи постапки за 3-4 циклуси, за да се утврди точното време на овулацијата.

Чекор-по-чекор инструкција

Како да се одреди времето на зачнување на девојкаПрвиот изглед на екскреција се смета за почеток на циклусот, кој е поделен на безбедни и небезбедни денови. Земете на пример, дваесет и осум календарски дена од циклусот.

 • 1-9 првите денови - Невозможно е да се замисли. Една жена чувствува мала слабост, малаксаност;
 • 10-14 дена - Карактеристиките на женското тело го прават овој временски период условно безбеден. Овулацијата е нестабилна, па веројатноста за забременување во ова време е можна;
 • 14-16 дена - почетокот на овулацијата, првите денови. Најдобро време да се замисли дете во целина. Женските хромозоми се многу силни, првите два дена се најголеми шанси за оплодување и спојување на ХХ, ако го поминете сексот претходниот ден;
 • 16-18 дена - женските хромозоми се малку уморни, Y-хромозомите се свежи и активни. Поголема веројатност за XY оплодување, тоа е, момче;
 • 19-20 дена - условно безбедно време за сексуален однос;
 • 21-28 - Апсолутно стерилно време за секс. Невозможно е да се замисли.

Овој распоред може да се користи со целосна доверба, докажан метод. Можете да ги сумирате сите погоре:

 1. Спроведување на сексуален однос со цел за зачнување еден ден пред почетокот на овулацијата.
 2. Количеството на сперматозоидите мора да се минимизира за да се намали бројот на машки хромозоми.
 3. Следете ја точната микрофлора во вагината.

Зачнување врз основа на крвта на родителите

Како да се одреди времето на зачнување на ќеркаСе верува дека на детето на детето му се одѕива родителска крв, односно најмладата и најсилната крв.

На кого од родителите крвта е помлада, таков пол ќе биде на детето.

Возраста на крвта се состои во нејзино периодично обновување. По одреден временски период, човечката крв е обновена, згора на тоа, за ажурирање на женската и машката крв бара поинаков временски интервал.

Крвта на човекот поминува во периодот на обновување за четири години, женскиот аналог е три години. За да се одреди возраста на крвта, неопходно е да се поделат возраста на идниот татко со четири, а мајката со три. Кој ќе го има најмалиот остаток, најмладата крв. Природата постави дека детето треба да има што е можно повеќе млада, здрава и силна крв.

Во такви пресметки, може да има многу корекции, поради оваа причина методот не е многу популарен. Животот е полн со фактори кои влијаат врз обновувањето на крвта покрај времето:

 • Длабока рана, која предизвика голема загуба на крв;
 • Оперативна интервенција во телото;
 • Неисправност;
 • Абортус.

Таквите фактори влијаат на обновувањето на крвта, а бројот мора да се започне од сличен настан.

Концепција на кинескиот календарКако да се пресмета концепцијата на ќеркаКинезите го понудија своето решение за проблемот како да забременат девојка. Тие измислиле информативен календар, што овозможува да се пресмета полот на идното бебе. Локалните мудреци веруваат дека една жена може да забремени дете од одреден пол, врз основа на нејзината возраст и месец од годината.

Ова Кинески календар е доста популарен во Русија. Прилично е едноставно да се користи: постојат столбови и редови во табелата. Овие колони се возраста на жената, линиите укажуваат на месеци од годината. Жената на одредена возраст сака девојче, гледа на масата во кој месец е неопходно да се направи ова. Останува да се пренесе информации на нејзиниот сопруг, или подобро - да се проучува масата заедно.

Јапонски календар за зачнување

Јапонскиот календар се состои од две маси. Првата табела е нешто слична на кинеската, таа се базира на датумите на раѓање на двата родители. Горната линија е за датумот на раѓање на таткото, левата колона за датумот на раѓање на мајката. Несебен број е означен на пресекот. Нејзината пресметка е потребна за да се користи втората табела.

Линијата погоре е за бројот пронајден, во левата колона се месеци за концептот на бебето. Табела се состои од обоени столбови и редови со крстови. Она што поминува ќе биде повеќе, како што е полот на идното бебе.

Словенскиот метод на зачнување на одреден пол

Основата на оваа техника е, исто така, пресметки. За да се замисли една девојка, неопходно е да се направат обиди да се зачне детето само на парни броеви од месецот.

Следната варијанта на дури и броеви сугерира да се додаде во возраста на мајката редниот број на месецот кога мислат дека ќе направат зачнување. За раѓањето на ќерка треба да биде парен број. Инаку, ќе има момче.

Препорачуваме за поголема гаранција, девојката зачне во текот на денот, згора на тоа, иницијативата мора да ја преземе жената.

Концепт базиран на исхрана

Овој метод дава поддршка за постигнување резултати врз основа на одредени прехранбени производи. Се претпоставува дека со воведување на одредена храна во исхраната во телото се создава одредена средина, што создава неопходно влијание врз полот на идното дете.

Можноста за раѓање на здраво бебе ќе се зголеми значително ако човекот води здрав начин на живот, јаде висококвалитетна храна и напуштени лоши навики. Спермата на таков татко значително го подобрува неговиот квалитет. Сличното однесување на мајката дава право да смета на објективната работа на хромозомите кај родителите.

За да зачнеме девојка, треба да се придржуваме кон таквата диета:

 • Откако решивме да замислиме девојка, ние мора да почнеме да се подготвуваме за ова во четири месеци. Започнете со ограничување во исхраната на шеќер, компири, секое месо и сол.
 • Неопходно е да се пополни телото со минерали, особено со калциум и магнезиум. Треба да ја пополните масата со моркови, краставици, цвекло, кромид.
 • Обрни внимание на морска храна, суровини и преработени јајца, млеко и овошје, житарици. Препорачуваме да се откаже од банани и праски.
 • Исклучете ги штетните производи.

Концептот на Ериксон

Методологијата не е можна во сите земји. Ова е релативно нов метод. Овој метод се базира на лабораториски анализи на сперматозоиди и принудна филтрација. Филтрацијата ви овозможува да ја отстраните спермата од најбрзата сперма, тие се хромозомите на момчињата.

Прочистено семе, се внесува во вагината. Јајцето нема друг избор, тој е оплоден од женските хромозоми.

Психолошка компонента

Не сите веруваат во таква можност, изберете го идниот пол на детето, но методот всушност функционира.

Дури и во фазата на планирање на идната концепција, неопходно е да се примени психолошка визуелизација. Иднината мајка мора да си замисли дека девојката е веќе таму, еве ја, веднаш до неа. Сите мисли и соништа се целосно апсорбирани во свеста на ќерката. Замислете си го, сите детали на детето: бојата на косата, кој дел од очите, усните, растот. Почувствувај го карактерот и однесувањето на бебето. Долго време е докажано - материјални мисли, идната ќерка може да се појави преку визуелно програмирање.

Лунарниот календар

Лунарен календар за многу години, тоа беше искористена од нашите предци. Лунарниот календар помага да се одреди оптималниот ден за концептот на една девојка. Според овој календар, Месечината ќе ги следи потребните женски знаци на Хороскоп еднаш на секои 2,5 дена. Женски знаци: Бик, Девица, Рак. Постои голема веројатност за зачнување на девојка додека месечината е во Јарец, Риби, Шкорпија.

Крвен тест

Во лабораторијата на клиниката се утврдува крвната група на двајцата родители, а исто така се споредува и факторот Rh. Крвта се дава за анализа пред зачнувањето. Тогаш родителот Rh фактор се споредува:

 • Родителите имаат поинаков Rh фактор - веројатноста за забременување е исклучително мала, ако жената има негативен ефект. Таквото женско тело едноставно ја отфрла спермата.
 • Ако истиот Rh фактор, веројатноста за ќерка е поголема.

Препораки за концептот на една девојка

Препораки за зачнување на ќеркаЗа време на концепцијата на една девојка жената не може да доживее оргазам. Алкалната средина негативно влијае на X хромозомите. Поминат пол за зачнување два дена пред овулацијата. Машките Y-хромозоми едноставно нема да преживеат до појавата на јајцето.

По овулацијата, не можете да имате сексуални односи или да имате потреба од внимателна заштита. Да се ​​воздржувате или да бидете заштитени ќе потрае три дена. Инаку, постои можност светлите Y-хромозоми и понатаму да ги надминат H.

Ќе биде неопходно да се минимизираат увертираните и прелиминарните милувања. Потребна е намалување на стапката на возбуда.

За да се зголеми киселата средина на вагината, позитивна за Х хромозомот, се препорачува да се направи оцетна шприц. Слабо решение - две супени лажици оцет за литар вода. Треба веднаш да го направите и да го користите решението, не го чувајте.

Користете позиции со најмало пенетрација, како мисионер, со лажица, човекот на врвот на жената која се соочува со грб.

Знаци

Народни знаци при носење на девојкаНародни знаци, ако идното дете е девојка:

 • Често отчукување на срцето;
 • Мајка секогаш сака слатка;
 • Фетус на врвот на абдоменот;
 • Постојана поспаност кај мајката;
 • Детето почна да се промешува во долниот дел на стомакот;
 • Жената е поудобно да спие на десната страна.

Во модерните времиња постои ЕКО способност. Тие вршат прелиминарна имплантациона генетска дијагноза. Користејќи ги овие услуги, родителите однапред ќе знаат дали ќе имаат девојка или момче. На крајот на краиштата, тие ја оплодуваат јајцата во пробна цевка, а само тогаш се инјектира во мајчиното тело.

Само оваа можност бара одредени медицински индикации од парот, добро, тоа чини добри пари.

Сите погоре, не гарантира 100% раѓање на девојката. Вреди да се напомене дека раѓањето на дете од било кој пол е подарок и радост за родителите.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Кој е хормонот на лг и за кои функции реагира на мажите и на женитеКој е хормонот на лг и за кои функции реагира на мажите и на жените
Што е плодноста кај мажите и жените?Што е плодноста кај мажите и жените?
Жолто тело во јајниците - што е тоа?Жолто тело во јајниците - што е тоа?
Однојајцевое и разнояйцевое близнецыОднојајцевое и разнояйцевое близнецы
Опис и карактеристики на структурата на јајцата на птицитеОпис и карактеристики на структурата на јајцата на птиците
Зошто сонот да се има девојка во сонЗошто сонот да се има девојка во сон
Колку недели трае бременоста на жената?Колку недели трае бременоста на жената?
Како близнаците се разликуваат од близнаци: сличности и разликиКако близнаците се разликуваат од близнаци: сличности и разлики
Симптоми на бременост кај момчетоСимптоми на бременост кај момчето
Бременост на близнаци: карактеристики на бременоста, календар по неделиБременост на близнаци: карактеристики на бременоста, календар по недели
» » Неколку начини да се пресмета: како да се замисли една девојка 100 проценти
© 2022 AjLota.com