Нуклеопептидна подготовка: инструкции за употреба

Како се подготвува НуклеопептидНуклеопептид-Ecohimtech, е биоактивен ветеринарен лек на новата генерација, кој е имуностимуланс. Се произведува од слезината на добитокот, екстракт кој содржи биолошки активни супстанции, како што се петти, нуклеозиди. Соединенијата на овие супстанции активно влијаат врз ензимскиот процес на клетките. Упатствата за употреба детално опишуваат неговата работа.

Со овие синтетички дроги, едно лице се обидува да го подобри живите организми, тие се користат за подобар развој на домашни миленици и нивните ozdorovleniya.Ispolzuyut синтетички дроги во медицината, козметиката, како и во ветеринарната медицина. Најдобро од сите лекови е упатство за употреба на дрога биоактивни Nukleopeptid, кој препорачува употребата на оваа дрога за мали миленици, кучиња, мачки, крзнени животни-лого, како и за репродукција на големи земјоделски добиток. Примена на дрога:

  1. Кај домашните животни, локомоторниот систем е зајакнат.
  2. Подобрува волна покритие, особено за оние кои учествуваат на изложби.
  3. Кај говедата се јавува значително зголемување на мускулното ткиво и зголемување на приносите од млеко.

Што е оваа дрога

Опис на препаратот НуклеопептидNukleopeptid, течност е матна, бојата на која може да биде од светло жолта до жолто-кафеава боја, со тресење подготовка е foamed на одмор талог кој се раствора лесно.

Се произведува нуклеопептид во стаклени шишиња, во различни дози, на 5, 10 и 100 ml, херметички затворени и спакувани во картонски кутии. Овој лек е совршено комбиниран со други лекови, не предизвикува алергиски реакции, а исто така е нетоксичен, што ја определува неговата широка примена.

Употреба на нуклеопептидот за кучиња

Практично секој сопственик има во куќата некои животни, зајаци, мачки, кучиња и други миленичиња. Но, меѓу сите можете да ги разликувате кучињата, затоа што ова е пријател на една личност, и тие се најинтелигентни и најблиски, затоа постојано им е потребна грижа и грижа, особено кога се уште се мали и неинтелигентни. Нуклеопептидот може да помогне кога ќе се разболат или кога треба да подготвите куче за учество на изложби или други настани.Кучето беше здрава и весела, за тоа има потреба од правилна исхрана, но тоа често не е доволно за да се обезбеди нормално метаболички процеси во телото на животното, дури и мора да бараат сложени Додатоци биолошки активни супстанции. И еден од овие лекови, кој помага во нормализирање на метаболизмот во телото на кучето да го зголеми својот имунитет за да се заштитат од негативните влијанија на животната средина е Nukleopeptid. Во упатствата за употреба nukleopeptida некои детали насликани на методи и дозата на лекот за кучиња.

Карактеристики на препаратот

Постојат голем број на такви лекови, но повеќето од нив, несакани ефекти произлегуваат од нивната употреба, сепак, кога се користи нуклеопептид, ова е исклучено. Бидејќи се произведува од слезината на животните, која е орган на имунолошкиот систем, екстракти добиени од него, исто така, имаат својства способни за:

  1. Употреба на нуклеопептидСтартувај заштитни механизми во телото на животните.
  2. Да се ​​зголеми резервниот потенцијал на организмот, кучињата, мачките и другите животни.
  3. Помагање да заостане во растот и развојот.
  4. Да им помогне на бремена кучка со токсикози и сите видови интоксикации.
  5. Помош со одредени болести, како што се хронични отитис медиуми, егзема, фистула и така натаму.
  6. Помогне да ја активирате антитоксичната функција на црниот дроб.

Индикации за употреба

Се користи нуклеопептид и за добиток и за мала добиток, а исто така и за свињите за зголемување на мускулната маса за гоење, за млади животни, за отпор. Кучиња и мачки, да се забрза растот, подобрување на палтото, со кожни болести. Примени го во комплексен третман, бидејќи лекот е добро комбиниран со други лекови.

Начин на примена

Пред директна употреба, подготовката треба да се разниша. За животните што одат на гоење, нуклеопептидот се инјектира директно под кожата, според упатствата. Новородените мачиња и кученца се инјектираат директно во оралната празнина, нуклеопедпидот расте од животното се администрира субкутано или орално. Користете го овој лек може да биде постојано не повеќе од половина година, по што пауза е неопходна во рок од два до три месеци, а само после тоа е можно да се продолжи со апликацијата.

Несакани ефекти

Индикации и контраиндикации за употребаВо повеќето случаи нема несакани ефекти, освен хиперсензитивноста на животното, во овој случај може да се појави алергиска реакција. Не се препорачува лекот да се употребува кај акутни инфективни заболувања, за време на имунизација и со тешка исцрпеност.

Складирање на лекот

За да го зачувате овој лек е неопходно во место недостапно за децата, избегнувајќи директна сончева светлина, исто така подалеку од храна и храна за животни. Оптимална температура од 2 до 25 степени, според инструкциите, рокот на траење е 2 години, отвореното лекување се чува во фрижидер не повеќе од еден ден. Не користете го овој производ ако вијалата има механички оштетувања, туѓи нечистотии и талог.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Pratel за кучиња: упатство за употребаPratel за кучиња: упатство за употреба
Тилозин-50-настава, опис и примена во ветеринарната медицинаТилозин-50-настава, опис и примена во ветеринарната медицина
Kobaktan. Инструкции за употреба за мачкиKobaktan. Инструкции за употреба за мачки
Помош за кучиња: инструкции за употреба, состав и прегледиПомош за кучиња: инструкции за употреба, состав и прегледи
Амоксицилин за примена на животни е приложен со инструкцијаАмоксицилин за примена на животни е приложен со инструкција
Максидин за мачки упатство за користењеМаксидин за мачки упатство за користење
Лекот `bytril` во ветеринарната медицина: инструкции за употребаЛекот `bytril` во ветеринарната медицина: инструкции за употреба
Енроксил: инструкции за употреба во ветеринарната медицинаЕнроксил: инструкции за употреба во ветеринарната медицина
`Хепатовет` за кучиња: инструкции за употреба`Хепатовет` за кучиња: инструкции за употреба
Тилозин 50: инструкции за подготовка, употреба во ветеринарната медицинаТилозин 50: инструкции за подготовка, употреба во ветеринарната медицина
» » Нуклеопептидна подготовка: инструкции за употреба
© 2022 AjLota.com