Eriprim Bt инструкции за кокошки

Третман на кокошкиЧесто, болестите на птиците се предизвикани од штетни микроорганизми. Земјоделците од живина треба порано да го решат овој проблем, бидејќи болеста придонесува за зголемување на телесната температура, лош апетит, проблеми со дигестивниот систем. Ериприм е лек на сложено и антибактериско дејство. Успешно се користи за рано закрепнување и обновување на птиците.

Индикации за употреба

Елементите кои се составен дел на лекот ја прават неопходна за животните со такви болести тела:

 • дишење;
 • гастроинтестинален тракт;
 • урогенитален систем;
 • заразни болести.

Фармакологија

Комбинацијата на елементи на лекот го прави незаменлив за бактериски и заразни болести. Состав следново:

 • сулфаниламид елементи;
 • полипептид и бактерицидни антибиотици;
 • помошни елементи.

Овие компоненти ја зголемуваат ефикасноста на едни со други, како и промовираат најдобрата апсорпција на лекот. Состав следниов лек:

 • Триметоприм и сулфадимидин, кои го инхибираат растот на штетните микроорганизми;
 • антибиотик Тилозин, кој е главен елемент на лекот и ја инхибира синтезата на бактериите;
 • антибиотик Костин, кој иницира супресија на штетни микроорганизми и ја уништува цитоплазматската мембрана.

По нанесувањето на производот, активните елементи навлезат во дигестивниот тракт и се апсорбираат во крвта. Така, на расфрлање лекови за сите органи и ткива. По неколку часа, можете да забележите највисока концентрација на лекот. Лекот трае дванаесет часа. Костин не продира во крвта, тој функционира во гастроинтестиналниот тракт.

Форма на издавање

Ериприм БТ е ослободен во форма на бел прав кој е лесно растворлив во течноста. Често се произведува во специјални метализирани кеси од 500 грама или 1 кг лекови.

Инструкции за употреба

Ериприм БТ е лек што се користи орално. Се користи или со храна или со вода. Дозирање употребата на Ериприм БТ е како што следува:

 • Лекот е erysipelasна птицата е пропишано еден и пол кг медицина по тон храна или килограм медицина на илјада литри вода. Птицата треба да користи само вода со лекот за време на третманот;
 • свињи и говеда се администрира во рамките на една недела, два пати на ден до 0,1 g на дрога по килограм од телесната тежина од тежината на животното или половина за една недела по тон на храна.

Мешаниот лек е активен два месеци. Во рок од два дена потребно е да се примени подготвениот Eriprim BT решение.

Несакани ефекти и контраиндикацииНегативното влијание нема да биде со употребата на лекот во потребните дози и за намената. Потребна е претходна консултација со ветеринар. Веројатно алергиска реакција кај птиците кои имаат зголемена чувствителност кон елементите на лекот. Ако животното има болест на бубрезите и црниот дроб, тогаш лекот треба да се прекине.

Со цел да се избегне колатерал ефекти оваа дрога не може да се комбинира со деривати на сулфур и пара-аминобензоева киселина. Не се препорачува да се користи со бактерицидни антибиотици. Ако развиете алергии, треба да се јавите кај ветеринарот. Лекот не е доделен на птици за време на врска и кози.

Складирање на лекот

Лекот се чува темно Соба со температура до 24 Целзиусови степени. Нејзиниот рок на траење е две години од денот на неговото производство.

Ериприм БТ за кокошки

Повеќето болести на птиците се поврзани со губење апетит, летаргија, треска. Опишаните симптоми се јавуваат поради бактерии и штетни микроорганизми. Поради фактот што не е можно веднаш да се утврди специфичниот патоген, антибиотиците доаѓаат до помош на градителот на птици.

Ние им даваме лекови на кокошкиЕриприм е комбиниран и високо ефикасен лек кој ги уништува предизвикувачките агенси на кокцидиоза, кламидија и пастерелоза. За успешно користење на лекот, Eryprim кокошки треба да се сервира во рок од една недела малтер со вода или храна. Тоа може да биде групен или индивидуален третман. Мешавина од вода и прав треба да се користи за два дена и да се хранат два месеци. Лекот Ериприм има позитивен ефект врз кокошки со правилна доза и третман.

Така, лекот Ериприм успешно се докажа во третманот на птиците, особено кокошките. Во случај на несакани ефекти, треба да се јавите кај ветеринарот за совет. Лекот не е назначен за птици за време на положување. Колење е дозволено не порано од девет дена по конечното земање на лекот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Биомицин: инструкции за употреба на прав во ветеринарната медицинаБиомицин: инструкции за употреба на прав во ветеринарната медицина
Тилозин-50-настава, опис и примена во ветеринарната медицинаТилозин-50-настава, опис и примена во ветеринарната медицина
Енроксил во ветеринарната медицина: упатство за употреба за кучиња и мачкиЕнроксил во ветеринарната медицина: упатство за употреба за кучиња и мачки
Chiktonik: инструкции за птициChiktonik: инструкции за птици
Sumamed и неговиот руски аналогни азитромицинSumamed и неговиот руски аналогни азитромицин
Респираторна микоплазмоза кај симптомите и третманот на пилешко пилешкоРеспираторна микоплазмоза кај симптомите и третманот на пилешко пилешко
Тилозин 50: инструкции за подготовка, употреба во ветеринарната медицинаТилозин 50: инструкции за подготовка, употреба во ветеринарната медицина
Лигофол за мачки: инструкции за употребаЛигофол за мачки: инструкции за употреба
Инструкции за употреба на линкомицин мастИнструкции за употреба на линкомицин маст
Инструкции за употреба на енрофлон за птициИнструкции за употреба на енрофлон за птици
» » Eriprim Bt инструкции за кокошки
© 2022 AjLota.com