Инструкции за примена на тромоксин за птици?

Третман на птици со тромоксинПостојат многу начини за одгледување птици во домаќинството. Може да се постават јајца кои претходно се оплодиле во кокошката, или можете да купите живи кокошки извеле со инкубатор во посебна продавница. Без оглед на тоа како се одгледуваат птиците, земјоделецот секогаш се обидува да го задржи колку што е можно повеќе здрави и здрави лица во неговото домаќинство.

Во прилог на сеопфатна грижа за живина, како и избор на соодветна исхрана за бројлери, исто така можете да користите лекови кои ќе постигнат добри резултати. Така, земјоделските птици можат да бидат заразени со голем број на различни болести, за спречување и третман на кои ќе биде потребен лекот Тромексин.

Каде е употребен Тромоксин?

Лекот има голема антимикробна употреба и се користи не само за домашни птици, туку и за големи животни кои живеат на територијата на фармата.

Домашно бројлери препаратот може да ги излечи следните болести:

 1. Респираторни проблеми кај птицитеЕнтеритис бактериски тип.
 2. Салмонелоза.
 3. Колибактериоза.
 4. Различни инфективни и вирусни заболувања кои можат да доведат до компликации.
 5. Пастерелоза.
 6. Болести на респираторниот тракт.
 7. Дијареа и инконтиненција.

Најмногу чести Случајот на фармерите што ја одгледуваат живината е појава на дијареа кај новороденчињата.

Причините за кои девојчето страда од дијареа се многу. На пример, дијареата се должи на голем број нервни искуства кои се поврзани со страв или адаптација на ново место. Понекогаш, дијареата се јавува поради недоволна исхрана на кокошките или поради хранење производи со слаб квалитет. Дијареа нечистотиите не треба да се потценуваат, бидејќи е способна да доведе до масовна смрт на поединци. Типично, болестите како што се пулорозата или тифусната треска се карактеризираат со присуство на зелена или кафеава течна столица.

Во кокцидиозата, девојчето има крвава течна столица. Во случај на пастерелоза или птици колера, дијареата е зелена со прскање на крв. Салмонелозата се карактеризира со течна пена. Ако овие болести не се третираат, тие може да доведат до смрт на птици.

За овие цели, за третман на болести, како и за спречување на нив, се препорачува да се користи терапевтскиот лек Тромексин.

Што е вклучено во подготовката?

Тромксин е лек кој има голем број на антимикробни својства. Значи, во 1 грам од оваа дрога има 200 мг сулфаметоксипиридазин, 40 мг триметоприм, 110 мг тетрациклин хидрохлорид, а исто така 130 гр. бромохексин хидрохлорид.

Исто така, во подготовката се различни додатоци:

 1. ЛекотНатриум цикламат
 2. Натриум Натриум
 3. Натриум цитрат
 4. Лактоза монохидрат
 5. Натриум хлорид
 6. Pecuroma 1226-Z

Не е неопходно да се користи лек ако бројлерите имаат какви било болести. Исто така, употребата на овој агенс е контраиндицирана за спречување на слоеви, бидејќи лекот може да се акумулира во јајцата на птиците. Ако употребата на лекот е неопходна за медицински цели, тогаш јајцата што ги поставуваат слоевите повеќе нема да бидат употребливи.

Методи на производство:

Лекот Тромексин е достапен во форма на прав со светло жолта боја. Прашок спакувани во водоотпорни кеси со капацитет од 0,5 и 1 кг, како и во специјални вреќи со тежина од 5 до 25 килограми.

На пакетот за лекови мора да има упатство за употреба на руски јазик, како и името на производителот, името на лекот, целосниот состав, датумот на издавање и серискиот број.

Како да се примени Trømoxin на кокошки?Ќе биде неопходно да се даваат лекови и витамински додатоци за новороденчиња. За спречување на разни видови заразни болести на птици, земјоделците прават многу активности. Тие вклучуваат: чување на девојките чисти и местото каде што живеат, а исто така наводнување лица со профилактички лекови.

Пред да ги ставите кокошките во пилешко кокошарник, треба да ја завршите дезинфекцијата со употреба на разни антисептички препарати.

И покрај согласност со хигиенските норми и употребата на антимикробни агенси, девојката се уште може да се зарази. Тоа е за третман на пилиња од различни заболувања и се применува Тромксин за 3-5 дена. Ако симптомите не престанат, тогаш курсот треба да продолжи по 4-дневна пауза. За птици од домашни птици, Тромексин се разредува во сооднос од 2 g. за 1 литар чиста вода на првиот ден. И тогаш само 1 гр на 1 литар вода треба да се разреди. При почитување на нормите на дозирање, негувањето лесно пренесува препарат и брзо се обновува.

Тромксин за третман на кокошки

Ние го третираме tsplyatЗа да се заштитат домашните животни од болести, младите животни треба да се пијат со разни лекови. За ова и се користи дрога Тромексин. За употреба, разредете 0,5 грама од лекот во 1 литар зовриена вода на собна температура и дајте им на кокошки 5 дена.

Лемење за превенција е 3-5 дена. По истекот на три недели, треба да се изврши уште една колекција од пилиња со агент со различна активна состојка од Тромексин.

Тромксин за третман на goslings

Гусијат од првите денови од својот живот му треба многу внимание и грижа. Како и другите птици, пилињата со гуски се многу склони кон микробен болести. Еден начин да се спречи болеста е да се сквоти гуши со антимикробни агенси.

Тромксинот е растворлив во гуслинг на ист начин како и кај кокошките. Еден универзален лек се користи од страна на една ветеринарна инструкција за третман на болести кај сите раси на земјоделски птици, вклучувајќи ги и птиците - гуски и патки.

Тромексин за третман на мисирки

Инструкции за употреба Тромксинските мисирки се исти како во третманот на други видови земјоделски птици. За третман со трихоксин пилиња постари од три недели, дрога разведен во сооднос од 1 g на литар вода, како кај возрасни птици, доколку лекот се користи за превенција. Ако лекот се користи за лекување на мисирки, тогаш за прв пат дозата треба да биде до 1 грам.

Важно е да се запамети дека складирањето на Тромксин во разредена форма не смее да надмине 24 часа. Кога третирате пилиња со техники на курсот во чашата за пиење, треба да се додаде ново решение секој ден, а старото треба да се отстрани.

Тромксин за зајаци

Лекот Тромксин се дава на зајаци за третман на пастерелоза, ентеритис или акутен ринитис. Компонентите на лекот триметоприм и сулфаметоксипиридазин, кој има широк опсег на употреба во борбата против штетните микроорганизми, се мешаат во синтезата на фолна киселина во бактериските клетки. Бромегсин, кој е дел од лекот, ќе помогне да се отстрани хиперемија и подобрување на вентилацијата на белите дробови зајаци. Лекот се дава на зајаци заедно со млеко или храна во одредени дози. Активните состојки се излачуваат од зајачкиот организам од страна на уринарниот систем по околу 5 дена.

Како да се користи Tromoxin за возрасни птици?

Возрасната птица треба да биде солена профилактички со решение на Tromexin двапати богата како решението кое се користи за кокошки од првите денови од животот. Исто така, кога бролери антимикробна лекови, вклучувајќи и Тромексин, треба да го пресметате времето на екскреција на лекот од телото на животното.

Месо од живина и јајца, што се одржа третман размена или спречување на дрога Tromeksin не може да се користи во храна за 5-14 дена. Птиците се убиваат не порано од пет дена по текот на лекот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мешани сточна храна за бројлери и нивно производствоМешани сточна храна за бројлери и нивно производство
Зошто се презирале бројлери, што да прават и како да се лекуваатЗошто се презирале бројлери, што да прават и како да се лекуваат
Енроксил: инструкции за употреба во ветеринарната медицинаЕнроксил: инструкции за употреба во ветеринарната медицина
Бројлери киваат и кишам - отколку да третираат кокошки и возрасни кокошкиБројлери киваат и кишам - отколку да третираат кокошки и возрасни кокошки
`Chiktonik`: инструкции за употреба кај птиците, опис на препаратот`Chiktonik`: инструкции за употреба кај птиците, опис на препаратот
Кокошки кокошки: хранење, нега и условиКокошки кокошки: хранење, нега и услови
Ветеринарна медицина: енрофлоксацин, инструкции за употреба кај птициВетеринарна медицина: енрофлоксацин, инструкции за употреба кај птици
Инструкции за употреба на енрофлон за птициИнструкции за употреба на енрофлон за птици
Бајкокс за живина. Инструкции за употребаБајкокс за живина. Инструкции за употреба
Индикации за употреба со енромаг според упатствата во ветеринарната медицинаИндикации за употреба со енромаг според упатствата во ветеринарната медицина
» » Инструкции за примена на тромоксин за птици?
© 2022 AjLota.com