Видови на најскапите коњи во светот

Најскапите раси на коњитеКоњи - најчестите претставници на родот на животните од коњското семејство, а исто така - единствениот претставник на единицата на копитарите. Навистина, една од најпочитуваните и убави животни во целиот свет. Тие фасцинираат со нивната благодат, благодат и сила. На овие животни сакате да изгледате засекогаш. Илустрации и филмови со коњи се прекрасни. Големината на овие претставници на животинскиот свет не може да се опише со зборови.

Најскапиот коњ

Прекрасен драг коњПовеќето од познатите и влијателни луѓе мора да се сретнат со добар коњ. Ова целосно го нагласува статусот на сопственикот. Одржувањето и грижата за добар петел или кобили бара доволно пари, труд, време и нерви. Расите на коњите се доста разновидни: од најобичните и ефтините до ретките претставници, вредни богатство. Во оваа статија ќе се осврнеме на темата на елитата раса на овие фини претставници на животинскиот свет.

Убави, добро негувани и најскапи коњи, секој може да ги види на апсолутно сите тркачки патеки. Тркачки коњ - многу скапо и профитабилно окупација. Од античките времиња се сметаше дека ова е забава за богатите. Заработи спортисти и оние кои прават облози. Од тука може да се разбере тоа вредноста на коњската раса зависи од неговите атлетски достигнувања, ефективноста на натпреварите. Ако една мала фалба возови и возови од раѓање, со возраста има голем број уверени победи, тогаш може да се продава во професионални спортови за многу пари. Многу е важно да не се заборави за педигре на секоја трка.

Скап коњ за изложби и тркиСпортските достигнувања се само мала улога во одредувањето на неговата вредност. Чистокрливост е вредно пред се! Понекогаш успехот не е важен. Цената може да биде изненадувачки голема само благодарение на дрвото на педигре на стеблото. И исто така можете да дадете огромна сума пари за да преминете со чистокрвни коњи. Многу претприемачи излезе со бизнис за индивидуални коњи за одгледување со познати раси.

Најскапиот коњ во светот

Брилијантен црно скап коњ (англиски коњ)Англија е позната по целиот свет од најдобрите и најскапи коњи. На паради во чест на кралското семејство, можете да ги набљудувате најубавите и најскапите коњи на планетата. Тоа го фасцинира духот. Една од најскапите раси може безбедно да се разгледа english racehorse. И, исто така, често се нарекува англиски чистокрвни или коњ чистокрвни.

Врз основа на педигрето на Колт, неговите цената може да надмине еден милион долари. Коњите се изложени на аукциите како цели стада. Безусловно, претставникот на оваа тужба нема еднаков. Овој костум бил изведен со мешање на англиските коњски раси со најдобрите претставници на ориенталните раси:

  • Арапски;
  • Турски.

Крвта на исток, се разбира, значително преовладува во англиската раса, што влијаеше на нивните надворешни карактеристики.

Чистокрвни јавање во тркиРаботен капацитет на чистокрвни јава ќе зачуди некој одгледувач на коњи. Тоа беше оваа дифузија на гени што овозможија да се открие најдоброто одговарање за обука и коњски трки. Затоа, стана прифатено дека оваа фузија на ген е идеална за раса раси на коњи. Костимот од најскапите коњи го одгледуваат најелитните коњски клубови низ целиот свет. Посебно врвно одгледување на таков костум дојде во средината на XVIII век.

Англија тогаш беше една од највлијателните воени земји со неуништлив авторитет. На армијата им требаше колку што е можно повеќе глави на брзи, моќни коњи за да ја подобрат опремата на борбената моќ на државата. Чистокрвни тркачки кордови беа одличен додаток на општото вооружување на британските трупи.

Тркачки коњи

Англиски чистокрвни коњ во скокНа крајот на непријателствата, британските бизнисмени веднаш сфатија дека таквите коњи ќе излезат најдобрите коњи во светот. Значи, по војната, многумина организираа добар бизнис. Зошто таква раса? Англиската раса имаше некои карактеристики на раст што одговара на армиските стандарди од тој период. Средствата за размножување беа потрошени многу големи. И, се разбира, ги оправда сите очекувања. Семејното стебло на англиски чистокрвни не води кон нивните три многу, многу далечни предци. Предците на чистокрвни планини дојдоа од источните делови на светот, а исто така беа најскапи коњи во светот.

Експертите, експертите и научниците не можат да дојдат до заедничко мислење за тоа кој од источните жетници е предок на една таква голема династија позната низ целата планета. Историски белешки ни го кажуваат тоа легендарниот три коњи ги има следниве прекари:

  • Дарли;
  • Годолфин;
  • Byerly.

Дарди и Годолфин припаѓале на арапската раса, Бејрл е од турско потекло. Но, повторно, со целосна доверба не може да се претпостави - евиденцијата може да биде погрешно протолкувана.

Прекари

Прекрасен англиски чистокрвен коњПоради недостатокот на знаење, недостатокот на технолошки точна опрема, во тоа време апсолутно е невозможно да се одреди расата за сто проценти. Најскапите коњи беа купени, заменети од страна на сопствениците, тие беа променети прекари. Прекарите добија различни преводи и ги изговараа со акцент што може да доведе до неточен изговор. Поединци може да се движат низ целиот свет, вкрстени со различни видови коњи. Со развојот на науката и голем број студии спроведени, се повеќе и повеќе експерти тврдат дека трио на предците имало раси од нечисти крвни плодови, а нивното потекло се сметало за фактот дека биле донесени од одреден регион.Коњ-ахалтекин трча по песокотСе чини апсурдно? Ова е најпопуларна теорија во моментот. И крвта на овие коњи има примеси на многу ориентални раси. Особено никој во крстот не го разбираше. Руските хиполози доаѓаат до заклучок дека елитната англиска костум за повеќето надворешни и внатрешни фактори - директен потомок на коњот Ахал-Теке. Расата на легендарниот коњ Ахал-Теке потекнува од териториите на Туркменистан.

Општо е прифатено дека ова е првиот примерок од типот на трката. Возраста на таква династија е околу 5 илјади години. Соодветноста на овие култивирани коњи е одлична за топла клима. И, исто така, аклиматизацијата се случува со нив во ред.

Ахал-Теке коњите родила таква раса како Арапски коњи, кои подоцна имале големо влијание врз одгледувањето на чистокрвни планини. Издржливоста на алиштата Ахал-Теке е исклучиво скала. На почетокот на XX век, на коњски трки, овие коњи ја преминале пустината Каракум за 72 часа, без прекин на храна, одмор или спиење. Со такви корени и чистокрвни монтирања беше тешко да се држат настрана и да бидат неуки.

И покрај сè, тоа беше Дарли, Годолфин и Беверли се сметаат за основачи на расата. Нивните познати потомци се Eclipse (1764), Math (1748) Harrod (1758). Кога почнаа да размислуваат за правилно одгледување на оваа раса, тие го спроведоа најстрогиот избор на коњи.

Посебни услови

Племето мораше да ги исполни посебните услови. И повторно, еден од најважните услови беше достапноста на големи количини на пари.

Надворешни податоци за англиската тркаНадворешен англиски раса. Во многу анкети, ова не е најубавата раса. Ова не беше наменето за извлекување - задачата беше да се заклучи максимално функционална индивидуа.

Чистењето на коњите има издигнувања во висина од 160 до 175 см. Главата на коњот е од благородна форма, светло по изглед, сува, со издолжен дел во лицето и директно профил. Поголемиот дел од претставниците на расата понекогаш главата има груба форма. Ганачите се шири. Очите се големи, изгледот е паметен и доста експресивен. Ноздрите широк, рафиниран, проширен лесно.

Англиски чистокрвни коњски скокови на една ливадаЗадниот дел на главата е издолжен. Вратот е долг со умерен излез. Краток врат на форма на лебед може да се сретне ретко. Вудерите се преценети, со долга форма и експресивни. Назад е максимално покриен со мускули на корсетот, тешко, често е можно да се набљудува грбот со меки мускулни ткива. Мускулите во лумбалниот регион, исто така, може да бидат во вишок. Круп е долг, овален и, по правило, малку срамнети со земја или исправен. Градниот кош е длабок, долг, широк, среден, сосема простран. Телото е конусно.

Коњот на расата на англиската раса има нозе од идеалната форма. Сува структура на мускулите, правилно поставени нозе. Оваа раса се одликува со многу силна бутина. Навивач на конен спорт во светот користи чистокрвна англиска раса за да премине со други раси. Генерално се верува дека Британците се пример за имитација. Љубов и заштита на коњи!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Буденновска раса на коњи: содржина и одгледувањеБуденновска раса на коњи: содржина и одгледување
Брзина, развиена од коњ: просечна и максимумБрзина, развиена од коњ: просечна и максимум
Најубавите и познати коњи во светотНајубавите и познати коњи во светот
Раси на коњи: видови, слики, опис на чистокрвни коњиРаси на коњи: видови, слики, опис на чистокрвни коњи
Името и опис на коњи со фотографииИмето и опис на коњи со фотографии
Арапски чистокрвни коњи, фотографии на коњиАрапски чистокрвни коњи, фотографии на коњи
Карактеристики на коњите на расата Арапски коњКарактеристики на коњите на расата Арапски коњ
Карактеристики и карактеристики на расата Ахал-Теке на коњиКарактеристики и карактеристики на расата Ахал-Теке на коњи
Колку тежи коњот? Тежина и степен на дебелинаКолку тежи коњот? Тежина и степен на дебелина
Најскапите коњи во светот: цени и имињаНајскапите коњи во светот: цени и имиња
» » Видови на најскапите коњи во светот
© 2022 AjLota.com