Руски грстави раси на кокошки - опис

Руски грстави раси на кокошкиДо денес, најпрвин е руската расипана раса на кокошки често се одгледуваат како на фарми

, и во мали фарми. Ова раса од месо. Тоа беше изведено со методот на фолклорна селекција. Овие птици совршено се репродуцираат, а нивното месо е пријатно, можно е дури и да се каже, необичен и рафиниран вкус. Оваа раса прилично добро толерира какви било временски услови. Руски Crested се доста скромен, тие не се чувствуваат непријатно дури и во тешки мраз.

Изглед на руски crested: опис

Пилешко со пиперки на фарматаРускиот керстет има прилично оригинален, незаборавно изглед. Некои сопственици на приградски области ги одржуваат овие птици како украсни. Поради нивниот интересен и убав изглед, тие се издвојуваат против позадината на другите кокошки. Нивната особеност е исто така во фактот дека надворешниот изглед на петел на пилешко е практично ист. Тие имаат сосема урамнотежен и хармоничен тело, неискусни луѓе може да мислат дека ова е украсни птици раса. Руски кикирики имаат прилично голем гребен, кој мора да биде изчистен. Ако тоа не е направено, тогаш птиците ќе видите лошо, а со тоа лошо водени и хранети.

Како да препознаете петел

Опис на надворешноста на петелот:

 1. Ковчегот на петлите е прилично широк, грбот е исправен.
 2. Крилјата на птиците се големи, малку спуштени.
 3. Опашката се состои од голем број пердуви и секогаш се распушта.
 4. Тавтабита на петелот се фрла назад. Тој е помал од женскиот.
 5. Вратот е мал. Исто така, се фрла назад.
 6. Очи црвено.
 7. Клучот е исправен, сепак, немиот на крајот.
 8. Нозете се силни со масивни нозе.
 9. Чешел со мали деформации, слични по обликот погрешен лист.

Руски грстави раси на кокошки: опис

Ако птиците имаат некои абнормалности во изгледот, тие се непогодни за понатамошно одгледување.

Меѓу таквите отстапувања може да се идентификува:

 • Плескави раси на руски кокошкислабо развиен циклус или целосно отсуство;
 • премногу голем сртот;
 • бели earlobes;
 • жолта пердуви;
 • премногу високи крилја;
 • сличноста на опашката на птиците со верверица.

Хранење кикирики пилешко

Хранење кокошки во птичји дворОваа раса на кокошки е апсолутно не чуден, не само во содржината, туку и во храната. Сепак, треба да се внимава да се обезбеди дека добиточната храна е свежа и квалитетна. Нахранете ги овие птици три пати на ден. Не заборавај и за вода. Пожелно е редовно да се менува и колку што е можно побрзо. По изведување на неколку недели кокошките се хранат со избришан просо и јајца. Понатаму, во исхраната, можете да внесете зеленчук, трици, квасец и разновиден зеленчук (моркови, компири, цвекло). Кога птиците растат, тие можат да дадат пченка. Во студената сезона каша треба да се даде во топла форма.

Во исхраната на возрасни коска од коска, треба да бидат присутни рибино брашно и eggshells. И, исто така, се препорачува додавање на песок во храната. Има добар ефект врз процесот на варење на птиците. Можете да ги нахраните птиците со подготвени мешани сточна храна, добро се апсорбираат во телото.Рибиното масло, исто така, треба да се додаде во исхраната. Ја зајакнува имунолошкиот систем на кикирики и позитивно влијае на состојбата на пердувите. Зелените треба да бидат присутни во храната преку целата година, па затоа треба да се собираат во топол период.

Грижа за руски crested раса на кокошки

 1. Оваа раса на кокошки може да живее во било која клима. Тие не се плашат од мразови, така што просторијата во која ќе се чуваат не треба дополнително греење.
 2. Потребно е да се изградат добри гнезда и гнезда. Настите треба да се наоѓаат околу половина метар од подот. Приклучоци прикован на ѕидот. Најдобро е да ги опремите пред сајтовите и на исто ниво со нив. До прозорецот, не треба да направите никакви гнезда или кокошки. Важно е да се обезбеди добра вентилација и осветлување. Како постелнина, можете да употребите струготини, слама или сено. Треба да се обезбеди дека тие се секогаш суви.
 3. Собата треба внимателно да се исчисти додека птиците се на прошетка. Кои живеат во чиста соба, кокошките нема да се валкаат и ги задржат своите декоративни квалитети и атрактивност.
 4. Неопходно е да се изградат погодни колибри и алкохоличари.

Продуктивност на хорските кокошки

Продуктивност на грстави раси на кокошкиОваа раса тоа е прилично поволна за фабрика, бидејќи дава голем број на јајца, а неговото месо има одличен и необичен вкус.

Тежината на кокошката е околу два килограми, бројот на петли е малку повисок. Модар патлиџан кај овие птици е доста висок. За една година од една индивидуа е можно да се примат околу 180 јајца. Тежината на секое јајце е околу 55 грама. Првите јајца се појавуваат околу шест месеци.

Особеноста на овие кокошки е дека тие можат да донесат голем потомство веќе на прилично млада возраст. Тие се одликува со висока фертилизација и отпорност. И оваа раса е добра развиен мајчински инстинкт. Стапката на преживување на кокошки е повеќе од 90%.

Руски грмушки живеат доволно долго. Тие имаат добро здравје. Нивниот животен век може да биде околу десет години. Сепак, поголемиот дел од животот овие птици нема да бидат продуктивни. Затоа, замена на стоката се врши на секои три години.

Специјалистите не разликуваат никакви болести кои би можеле да бидат вродени во руската расипана раса на кокошки. За време на лизгањето, кокошките имаат пауза во положувањето на јајцата. Во овој момент е многу важно да се посвети поголемо внимание на нивното здравје.

Предностите на кисел пилешко вклучуваат

 • Лесно се чисти.
 • Голем процент од стапката на преживување кај младите животни.
 • Добар вкус на месо.
 • Декоративен изглед и неколку видови на боја.
 • Мирен темперамент.
 • Тие се во добар контакт со луѓето.
 • Добродушност.
 • Петлите не се агресивни еден кон друг.
 • Живејте добро со други раси на кокошки.
 • Висока продуктивност.
 • Издржливост.
 • Добро развиен мајчински инстинкт.
 • Способност да се живее во било која клима.

Многу земјоделци претпочитаат оваа посебна раса на кокошки. Одгледувањето пилешко месо се смета за едноставен, прилично профитабилен и профитабилен бизнис.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Карактеристики на расата на кокошки СусексКарактеристики на расата на кокошки Сусекс
Најдобра раса на кокошки Месо на јајце насока: опис и сликаНајдобра раса на кокошки Месо на јајце насока: опис и слика
Најдобрите раси на декоративни кокошкиНајдобрите раси на декоративни кокошки
Несуски: името на расите на кокошки, со фотографии и описиНесуски: името на расите на кокошки, со фотографии и описи
Кокошки Херкулес: карактеристики на раса, предности и недостатоциКокошки Херкулес: карактеристики на раса, предности и недостатоци
Птиците Орел се прекрасна руска расаПтиците Орел се прекрасна руска раса
Карактеристики на расата на кинески свилено пилешкоКарактеристики на расата на кинески свилено пилешко
Москва црна раса на кокошки: описМосква црна раса на кокошки: опис
Која птица е синото јајцеКоја птица е синото јајце
Содржина на раса на кокошки на ПавловСодржина на раса на кокошки на Павлов
» » Руски грстави раси на кокошки - опис
© 2022 AjLota.com